Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@19:22:34 GMT

زمین ۸۴ میلیون سال قبل کج و صاف شده است

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۵۲۴۷

زمین ۸۴ میلیون سال قبل کج و صاف شده است

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سیاره زمین ۸۴ میلیون سال پیش یک بار چرخش عجیبی داشته و سپس به حالت اولیه خود بازگشته است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که سیاره ما حدود ۸۴ میلیون سال پیش چرخش عجیبی داشته است و ۱۲ درجه کج شده است.

محققان می‌گویند: "انحراف واقعی قطبی"(TPW) یا تغییر جهت مجدد سیاره برای سایر سیارات و قمرها و زمین در حال حاضر با ماهواره کاملاً مستند شده است، اما آزمایش رواج آن در گذشته زمین توسط حرکت صفحات تکتونیکی پیچیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"انحراف واقعی قطبی" چرخش یک جرم جامد شامل یک سیاره یا قمر با توجه به محور چرخش آن است که باعث تغییر مکان‌های جغرافیایی قطب شمال و جنوب آن یا به عبارتی "سرگردانی" آن می‌شود.

محققان می‌گویند: در این مطالعه ما یک رکورد جدید دیرینه‌ مغناطیس‌ شناسی (palaeomagnetic) با وضوح بالا از دو بخش چینه‌ای همپوشانی لایه‌های سنگ و لایه‌بندی در ایتالیا ارائه می‌دهیم که شواهدی را برای یک نوسان TPW حدود ۱۲ درجه‌ای ارائه می‌دهد. این مشاهدات نشان دهنده آخرین TPW مقیاس بزرگ است و این تصور را که محور چرخش زمین طی ۱۰۰ میلیون سال گذشته تا حد زیادی پایدار بوده است، به چالش می‌کشد.

اما دانشمندان چگونه به این نتیجه رسیدند؟ دانشمندان با بررسی آنچه به عنوان داده‌های دیرینه‌مغناطیس‌شناسی شناخته می‌شود، می‌توانند دریابند که صفحات تکتونیکی میلیون‌ها سال پیش کجا بوده‌اند.

دیرینه‌مغناطیس‌شناسی مطالعه سابقه آثار میدان مغناطیسی زمین در سنگ‌ها، رسوبات یا مواد باستان‌شناسی است. این سوابق یا رکوردها اطلاعات مربوط به رفتار گذشته میدان مغناطیسی زمین را فراهم می‌کنند.

دیرینه‌مغناطیس‌شناسی پژوهش و بررسی آثار به‌جا مانده در میدان‌های مغناطیسی زمین درون سنگ‌ها، رسوبات یا یافته‌های دیگر باستان‌شناسی است. برخی مواد معدنی در سنگ‌ها اطلاعات ارزشمندی از جهت و شدت میدان مغناطیسی زمانی که آنها تشکیل می‌شده‌اند را در خود ثبت کرده‌اند.

جمع‌آوری و ثبت و به هم پیوستن این اطلاعات در مورد چگونگی رفتار میدان مغناطیسی زمین در گذشته و محل‌های زمین‌ساخت‌های صفحه‌ای(صفحات تکتونیکی) و شدت میدان مغناطیسی در آن زمان حقایق زیادی را برای دیرینه‌شناسان آشکار می‌کند. رکورد وارونه شدن‌های میدان مغناطیسی زمین همه در سنگ‌های آتشفشانی و رسوبی و رانش قاره‌ای ذخیره شده‌اند. این اطلاعات با مقیاس زمانی که به‌ همراه دارند ابزار مهمی برای دیرینه‌شناسان به‌ شمار می‌روند.

نویسندگان این مطالعه، سنگ‌های آهکی باستانی را از ایتالیا جمع‌آوری کرده و تراز مغناطیسی آنها را تجزیه و تحلیل کردند تا کشف کنند که پوسته زمین در طول کج و صاف شدن مجدد خود در هر یک میلیون سال حدود ۳ درجه در حال حرکت است.

محققان می‌گویند: ما در این تحقیق بیش از ۱۰۰۰ داده دیرینه‌مغناطیس‌شناسی از سنگ آهک را به عنوان یک آزمایش دقیق از وقایع TPW حدود ۸۴ میلیون سال پیش ارائه می‌دهیم.  روش‌های مدرن تجزیه و تحلیل دیرینه‌مغناطیس‌شناسی از جمله آزمایشات پیشرفته مغناطیسی سنگ استفاده شد و همه نمونه‌ها به طور قطعی وقوع این TPW را تایید کردند.

محققان می‌گویند، داده‌های آنها نه تنها یک کج شدن و تغییر درجه چرخش در این زمان را تأیید می‌کند، بلکه یک نوسان کج شدن روتین را که قطب از جای خود فاصله می‌گیرد و دوباره به حالت اصلی خود باز می‌گردد، تأیید می‌کند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: میدان مغناطیسی زمین محققان می گویند ۸۴ میلیون سال سال پیش سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۵۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • اشتیاق بانوان مازندرانی از شکوفه‌های نارنج / جای خالی مدیریت بر ماندگاری یک سنت دیرینه
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • آرزوهای دیرینه اصفهانی‌ها در ریل افتتاح پروژه‌های عمرانی و زیست‌محیطی شهر زندگی
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • ۱۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟