Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@18:05:29 GMT

ابن بابویه را برای مسیر ماشین‌رو صاف کردند؟

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۳۷۴۸۵

ابن بابویه را برای مسیر ماشین‌رو صاف کردند؟

می‌گوید «خَیِّری پیدا شده و قرار است هزینه ایجاد فضای سبز در این بخش (ضلع شمالی) از قبرستان را بپردازد». از فعالیت بیل مکانیکی در قبرستان که می‌پرسیم، می‌گوید «شاید هم راه ماشین‌رو شود، این‌جا قبری نبود همه‌اش آوارِ زباله بود که ۲۰ تا ۳۰ ماشین آن‌ها را منتقل کردند»؛ اما فیلم‌ منتشرشده از قبرستان ابن‌ بابویه در هفته گذشته چیز دیگری می‌گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، بیش از گذشت یک ماه از انتشار نخستین خبرها از صاف کردن زمینِ قبرستان ابن ‌بابویه با نام طرحِ ساماندهی قبرهای دومین قبرستان تاریخی پایتخت و از بین بردن بخشی از نشانه‌های آن‌چه در این محوطه به عنوان یک قبرستان تاریخی شناخته می‌شد، فیلمی از این محوطه تاریخی در فضای مجازی منتشر شد که فعالیت بیل مکانیکی کوچکی را نشان می‌داد که در حال کندن زمین است؛ نقطه‌ای که سنگ قبرها هم در آن به وضوح مشخص‌اند و اصلا جای زخمِ تیغ لودر بر تن سنگ‌ها را به وضوح نشان می‌دهد!

حالا همه چیز با هم می‌خوانَد، از یک‌سو سنگ قبرهایی که در طرح ساماندهی شکسته شده و پیمانکار جای آن‌ها سنگ‌های یک‌دست کوچکی را نشانده و از سوی دیگر سنگ قبرهای قدیمی که به واسطه فرونشست زمین چندتکه شده‌اند و زیر سنگ خالی شده یا حتی تکه‌های قدیمی و شکسته‌شده‌ سنگ که بین دیگر قبرها نشانه‌های‌شان به روشنی دیده می‌شود.

تجربه‌اش را قبل‌ترها هم داشتند؛ از همین دو سه سال قبل برای امامزاده عبدالله شهرری که نبود تجربه نه تنها سنگ قبرهای قدیمی را از بین برد بلکه نشانِ اصلی یک قبرستان تاریخی را نیز در بخشِ ورودی امامزاده از بین برد و همه چیز صاف و یک‌دست شد با سنگ‌های مرمری و بعد از آن، تجربه‌ این طرح منجر به این شد تا ابن ‌بابویه در بخش وسیع‌تری نشانه‌های تاریخی‌اش را از دست بدهد. کارگران با یکسان کردن سطح زمین و قبرها، سنگ قبرهای قدیمی را که توانسته‌اند به هر روشی از دل زمین جدا کنند دست‌کم چندده میلی‌متر بالاتر از جای قبلی روی سیمان و مصالح سخت، جاساز می‌کنند و بعضا با این روش در بخش‌هایی زیرِ قبر زمین به مرور خالی می‌شود و سنگ قبرها به مرور نشست پیدا می‌کنند و می‌شکنند.

و حالا در کنار این همه تجربه، متولیان ابن ‌بابویه گویا طرحِ جدیدتری در دست اجرا دارند. در مدت زمانِ حدودی سه تا چهار روز بخشی نوارمانند در  ضلع شمالی قبرستان را که به درِ ورود و خروجِ بزرگراه آوینی می‌رسد تا شعاع حدود ۱۰۰ متر صاف کرده‌اند و کارگرانِ در حال کار می‌گویند؛ «خیری پیدا شده که می‌خواهد برای ایجاد فضای سبز و شاید ورود و خروج ماشین به قبرستان هزینه کند تا این مسیر ساماندهی شود»!

ورودی قبرستان ابن بابویه از بزرگراه آوینی و مسیری که با حذف احتمالی سنگ قبرها به مسیر ماشین‌رو تبدیل می‌شود

حالا همه نشانه‌ها صاف شده‌اند و بخش‌های مسطح‌شده‌ زمین و سنگ قبرها، نوع استفاده از این فضاها را نشان می‌دهد. در نقطه‌ای خانواده‌ای دور قبری نشسته‌اند و آشِ عصر روز تعطیل خود را می‌خورند و در نقطه‌های دیگر خدمه قبرستان در حال چیدنِ صندلی‌هایی به ردیف و پشت یکدیگر برای برگزاری مراسم‌ هستند.

هر چند در پاسخ به همه‌ اعتراضات، متولیان دو قبرستان تاریخی به طور دائم تاکید دارند که سنگ قبرهای قدیمی را سر جای اصلی خود برگردانده‌اند، اما به نظر می‌رسد حتی میراث فرهنگی هم نکته‌ اصلی را برای این محوطه‌های تاریخی فراموش کرده است، آن هم نشانه‌هایی که اصلا به واسطه‌ آن‌ها «امامزاده عبدالله» و «قبرستان ابن‌ بابویه» را در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساندند، یعنی علاوه بر سنگ قبرهایی که امروز بخش زیادی از آن‌ها به هر دلیلی از بین رفته‌اند، شاکله‌ اصلی قبرستانی که نخستین گورستان شهرری و دومین قبرستانِ تهران هم محسوب می‌شود، از بین رفته است

.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قبرستان ابن بابویه شهر ری میراث فرهنگی سنگ قبرهای قدیمی قبرستان تاریخی قبرستان ابن سنگ قبرها نشانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۷۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبرستان متروکه منطقه دهخدای زنجان تعیین تکلیف می‌شود

 جلسه تعیین تکلیف وضعیت قبرستان منطقه قدیمی دهخدا شهر زنجان روز دوشنبه با حضور مدیران دستگاه های متولی برگزار شد.

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه، گفت: مردم از شرایط موجود این محل اذیت می شوند در حالی که نهادهای متولی می توانند آن را تغییر کاربری بدهند و باید این کار را انجام دهند، به هرحال باید این فضا تغییر کند و نباید دود این مساله به چشم مردم برود.

مصطفی طاهری افزود: امیدواریم با اقدامات و هماهنگی های صورت گرفته تا تابستان امسال تغییر کاربری آن به پارک تصویب شود؛ خوشبختانه هیچ نهادی دنبال منفعت در این مساله نیست، در نهایت دیدگاه اوقاف هم باید این باشد که مردم از وضعیت این محل اذیت نشوند و اگر راهکار میانبری هم برای حل مساله هست باید انجام دهیم.

حجت‌الاسلام مختار کرمی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان هم در این نشست، گفت:جلسات متعدد قبلی منجر به تفاهم نامه ای شد و باید کار را قانونی پیش ببریم و ما هم دغدغه مردم را داریم، اما توافقات باید کارشناسی شده باشد.

وی ادامه داد: موافق پیشبرد امور به نفع مردم هستیم چون یکی از کارکردهای اساسی وقف برای آسایش مردم است و الان هم همانگونه است اما بعضی مقرارت در اختیار ما نیست و آماده هستیم به شرط باقی ماندن این محل به صورت وقفی خود شهرداری آن را به پارک تبدیل کند.

علیرضا فیروزفر شهردار زنجان نیز در ادامه جلسه، گفت: تغییر کاربری این مکان می تواند انجام شود و برای ما فرق نمی کند که چه کاربری برای آن تصویب شود چون هدف ما آبادانی شهر است.

وی اظهار کرد: خود اوقاف هم می‌تواند این زمین را آباد کند و ما می توانیم این کار را تسهیل کنیم اما باید زمان بندی شده باشد و آماده برگزاری مناقصه تعیین پیمانکار هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد
  • لرزه تردد خودروهای سنگین دوباره روی تن پل تاریخی بابل نشست
  • قبرستان دهخدا تبدیل به پارک می‌شود
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • قبرستان متروکه منطقه دهخدای زنجان تعیین تکلیف می‌شود
  • "قبرستان نو" قم به باغ‌موزه مشاهیر تبدیل می‌شود
  • قبرستان نو قم به باغ‌موزه مشاهیر تبدیل می‌شود
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!
  • فاضلاب خانگی عامل ریزش قنات‌ و فرونشست زمین در یزد است